FACILITEREN

Interactieve bijeenkomsten begeleiden is als 'een groep vleugels geven'!
  • Bedrijfs- en teammissies verhelderen
  • Interactieve bijeenkomst met het bestuur begeleiden
  • Waarden concreet maken
  • Intervisies doen
  • Dagvoorzitter zijn
  • Workshop begeleiden voor de opstart van project teams
  • Co-creatie met kids
  • Uw team event uitwerken en begeleiden
  • Coaching of opleiding om virtuele bijeenkomsten te begeleiden
  • ….

 

De voordelen van professionele facilitatie zijn:

Tijd en geld efficiënt benutten

Hoe je het ook draait of keert, mensen bij elkaar brengen (face to face of voor een virtuele vergadering) heeft een kostprijs. Onproductieve vergaderingen betekenen tijdverlies en dat is nefast voor het moreel. Bovendien schieten de andere taken van de deelnemers er vaak bij in. Een professionele facilitator helpt de groep meer te bereiken in minder tijd. Zo volstaat één vergadering en wordt er meer vaart gezet achter de besproken onderwerpen.

Iedereen doet mee

Een goede facilitator moedigt iedereen aan om aan het gesprek deel te nemen en toomt degenen in die de neiging hebben om het hoge woord te voeren. Hij of zij creëert een situatie waarin deelnemers die doorgaans weinig zeggen of van wie de opvattingen afwijken van die van de leider of de meerderheid de ruimte krijgen om een bijdrage te leveren. Als iedereen deelneemt en respectvol naar elkaar luistert, krijgt de hele groep een beter inzicht in alle standpunten en wordt de kans groter dat er een duurzame beslissing uit de bus komt.

De resultaten vastleggen

Levendige discussies kunnen veel informatie en ideeën opleveren. Zonder partij te kiezen kan de facilitator de verschillende meningen samenvatten, met respect voor alle opvattingen die aan bod zijn gekomen. Ook kan hij of zij de deelnemers helpen te achterhalen over welke onderwerpen ze het eens zijn en welke kwesties nog niet zijn uitgeklaard.

 

Samen resultaten boeken

Nadat de facilitator ruimte heeft gegeven aan het hele spectrum van standpunten en daarbij sterke opvattingen niet uit de weg is gegaan, moedigt hij of zij de deelnemers aan om samen creatieve oplossingen te bedenken waar ze daarvoor nog niet aan hadden gedacht en die schijnbare meningsverschillen kunnen helpen uit te klaren. Op die manier kan de groep afspraken maken waar iedereen zich in kan vinden en verder werken met een gevoel van gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Hoe weet je of je een (externe) facilitator nodig hebt ?
DOWNLOAD CHECKLIST

FACILITATIECOACH

Binnenkort een bijeenkomst die virtueel of op afstand zal doorgaan? En toch met maximale betrokkenheid

We zetten graag onze ervaring in om jou daarbij te ondersteunen. 

In 4 stappen maken wij van deze bijeenkomst een succes.

 

Klik hier voor meer info 

GET IN TOUCH

Lara Donners
Beveren-Waas
+32 473 95 95 35
lara.donners@congaz.be
 
BE 0867.200.190