Facilitatie coach

Online faciliteren blijft faciliteren, mét extra aandachtspunten

Ik heb lang nagedacht, verschillende opties overwogen en tegen elkaar uitgespeeld. Uiteindelijk is er maar één conclusie: faciliteren blijft faciliteren, ook als alle contact digitaal verloopt. Het wordt complexer, dat wel, maar er zijn altijd oplossingen. Net zoals er soorten van zalen zijn, zijn er verschillende videosystemen, al dan niet met éénvoudige opties voor subgroepen. Zo zijn er ook verschillende platformen om digitaal te brainstormen en werken mensen het liefst met ‘wat ze gewoon zijn’. De beleving van tijd is anders en dat dienen we te hanteren 

Ook offline facilitaties hebben een post-COVID vertaalslag nodig 

Er zijn bijeenkomsten die (nog) offline kunnen doorgaan. Ook die context is complexer geworden : 1,5 meter afstand, energizers zonder elkaar aan te raken, zaalschikking, … allerlei factoren die het proces beïnvloeden. Kunnen we dat combineren we dat met enkele mensen die ‘online’ deelnemen ? Ook hier geldt : voor alles zijn oplossingen !

Getuigenissen

Altijd fijn om samen met Lara teams te begeleiden! Haar enthousiasme en transparantie openen deuren die bij vele anderen gesloten zouden blijven. Op een directe, maar respectvolle manier benoemt ze de dynamieken die ze hoort, ziet en voelt. Zo begeleidt ze de communicatie naar de echte thema’s. Thema’s die resulteren in concrete afspraken en het vertrouwen waar teams op worden gebouwd.

Frans van de Ven – Executive Coach en Talent Strategy Advisor

We deden een beroep op Lara voor het in elkaar steken van een online event met al onze personeelsleden. Op technisch vlak gaf het ons comfort/rust om met iemand met ervaring aan de slag te kunnen gaan. Ook inhoudelijk was Lara top: ze dacht mee en voelde heel goed aan wat tijdens een event kan ‘werken’ en wat ook anders of beter kan. En tegelijk verloor ze de regie niet uit het oog door aan te geven wanneer we creatief konden zijn en wanneer het tijd was om te testen…

Het resultaat: aangenaam verraste personeelsleden die met de glimlach terugdenken aan het event!

Tom Kesenne HR Manager Mutas

Vanuit mijn HR rol wou ik graag een discussie begeleiden in het management team. Het betrof een HRtopic en de kans dat ik snel mee IN de discussie zou gezogen worden, was heel groot. Samen met Lara stelde ik een scenario op waardoor het met lukte om in de rol van facilitator te blijven… het managementteam voerde een waardevol gesprek en ik had de nodige input om verder te kunnen !

Chris Horemans – HR Manager 

Van Lara leerde ik dat energizers leuk zijn, en ook echt bedoeld om deelnemers ‘in de juiste energie’ te krijgen : focus, connectie, luisteren,… Niet mijn eigen woordgebruik, maar wel een handige vraag om te bepalen hoe we starten.  

Brechtje Desplentere – Plantrekker

GET IN TOUCH

Lara Donners
Beveren-Waas
+32 473 95 95 35
lara.donners@congaz.be
 
BE 0867.200.190